Het gonst van de geruchten…
De naderende paasroadshow van TexelPoints

Dagelijks downloaden tientallen nieuwsgierige gebruikers de TexelPoints app. Het aantal ondernemers dat zich aansluit bij dit communicatie- en loyaliteitsplatform, heeft zich in korte tijd verdubbeld. Het is bijna Pasen, de week dat de officiële lancering van de app voor daar is en in de week dat Texelaars de primeur kregen.

Het eiland gonst van de geruchten: wat gaat TexelPoints losmaken, dit Paasweekend…? De TexelPointsroadshow in een notendop.

Als je uitleg nodig hebt: klamp een hesje aan.
Op verschillende locaties staan gedurende het hele paasweekend, van zondag tot en met maandag, dienstbare studenten voor de mensen klaar om je uit te leggen hoe je jezelf binnen de app registreert en kunt profiteren van de deals. Ook leggen zij het gedachtengoed erachter uit.

Hoe herken je de dienstbaren der TexelPointsorganisatie? Aan opvallende hesjes. Niet te missen, naar het schijnt.

Het TexelPointsgedachtengoed in het kort
TexelPoints is een communicatie- en loyaliteitsplatform waar bedrijven zich kunnen presenteren met een leuk verhaal en een ‘deal’ voor gebruikers. Maak je gebruik van de deal, dan krijg je punten: TexelPoints. Deze punten kun je gebruiken om elders op het eiland iets tegen een aantrekkelijker prijs aan te schaffen. Een samenwerkingsverband tussen Texelse bedrijven dus, dat vaste, loyale Texelaars en Texelgangers beloont met een digitale portemonnee, gevuld met TexelPoints. En de bedrijven met deals? Zij spelen zichzelf op een positieve manier in de kijker en laten zien dat ze wel in zijn voor iets nieuws.

Via TexelPoints gaat de Texelliefhebber ook meer van Texel ontdekken. Je leest leuke en nuttige informatie over Texelse activiteiten en het eilandleven en krijgt het gevoel dat je over de schouder van de Texelaars meekijkt over het eiland.

Er vallen keiharde TexelPoints te winnen
Gedurende het hele Paasweekend ‘verloot’ Texel Loyaal 50.000 TexelPoints onder alle mensen die de app hebben gedownload. De hoofdprijs bestaat uit 10.000 punten. Hoe maak je hier kans op? Op verschillende locaties staat gedurende het Paasweekend een opvallende vuurtoren, een levensechte kopie die je niet kunt missen. Op het moment dat je op één van de locaties de speciale QR-code hebt gescand met de TexelPoints app natuurlijk, ben je officieel kanshebber. En je ziet gelijk of je punten hebt gewonnen. Ho, ho, je kunt natuurlijk maar één keer scannen!
Eén keer per locatie dan wel te verstaan. Er zijn 11 locaties en op elke locatie geldt opnieuw: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

De Paasroadshowroute van TexelPoints
De roadshow doet alle bedrijven aan die de pilot van het begin af aan hebben gesteund. Er rijdt een auto met mini-vuurtoren rond over het eiland, die op de volgende locaties stopt.

Locatie 1. Goede Vrijdag – De Cocksdorp – De Krim
Vrijdag 3 april slaan de roadshowdeelnemers van TexelPoints hun kamp-met-vuurtoren op bij De Krim. Het vakantiepark al eerder 200 punten (waarde, 20 euro) kado deed aan rechtstreeks boekende gasten. Er volgen reacties als: ‘Krijg ik dat zomaar? En als ik die punten wil verzilveren op een andere plek dan De Krim, dan kan dat ook gewoon? Fantastisch!’ We hebben terug gehoord dat een aantal gelukkigen direct doorreden naar een andere deelnemer, ijsboerderij Labora…

Locatie 2. Zaterdag – een vuurtoren in Den Burg en Oudeschild
De rode vuurtoren doet op zaterdag vier april Den Burg en Oudeschild aan. Hij stop ’s morgens bij het VVV kantoor aan de Emmalaan voor een ontvangst door het eerste nieuwe lid: VVV Texel. Hun nieuwe buurman Zilte Zaken was er vanaf de testfase al bij. Op uitnodiging van het Keukencentrum Texel zal tijdens de lunch om punten worden gescand voor de winkel met keukenbenodigdheden aan de Bernardlaan. Na de lunch vertrek het gezelschap voor een bezoek aan het centrum van Den Burg al waar je bij de Twaalf Balcken, Bakker Timmer of Mantje Life Style Store de gewonnen punten gelijk kunt verzilveren. De zaterdag zal de rode vurentoren eindigen op de het randje van de Haven. Op het plein aan de Vlamkast bij deelnemers EP Voordeelland en De Oude Vismarkt kunnen punten worden gescoord. De puntenjagers maken zaterdag op korte afstand meerdere kansen om punten te winnen.

Locatie 3. Zondag – Gone to the beach en nog een ijsje toe
Als je Ecomare links laat liggen en doorrijdt naar het strand, dan kom je vanzelf terecht bij Paal 17. En dan zie je de opvallende vuurtoren, waar alle mensen die de app hebben gedownload kans kunnen maken op de hoofdprijs van 10.000 TexelPoints, direct staan. Downloaden en registreren kan, net als op de andere plekken ook nog. Dankzij de snelle WiFi-verbinding.
Datzelfde geldt natuurlijk ook voor badplaats De Koog waar gratis WIFi beschikbaar is. In De Koog zijn reeds de nodige deelnemers actief met TexelPoints. Zo kun je bij Mantje, Timmers Bakkerij, Het Vogelhuis, Team Building Texel en de fietsverhuurders Van der Linde en Fiets-Inn reeds kopen met TexelPoints of wellicht wel een interessante deal scoren en zo wat punten toevoegen aan je totaal.
En dan bij Ijsboerderij Labora de dag afsluiten is voor niemand een straf. Al helemaal niet als je het ijsje kan betalen met je zo juist gewonnen TexelPoints.

Locatie 4. Maandag – De dag van De 60 van Texel
Terwijl de lopers hun energie verstoken tijdens een rondje Texel zal de vuurtoren ’s morgen met de lopers Oosterend aandoen om bij Wijnhuis Texel een aantal TexelPoints gebruikers gelukkig te maken met het winnen van punten. Echter de vuurtoren maakt het nog wat bonter op deze 2e Paasdag. Met een uitstapje naar de Den Hoorn wordt de Bonte Belevenis met en bezoek vereerd. Dit is typisch zo’n attractie die je makkelijker gaat ontdekken met TexelPoints op je mobiel. En dan niet alleen door de mobiel vlugge Kids in het reisgezelschap. Ook voor Whisky’s is het een aanrader heeft paps ontdekt en die punten met dat scannen zijn leuk meegenomen. Samen met de uitgeputte ultra- en estafettelopers zal de vuurtoren ook haar finish gaan halen voor de Stayokay. Hij staat ook hier nog steeds met de TexelPointsstudenten met hesjes klaar om mensen te helpen met het downloaden van de app en scannen van de QR-code. De laatste punten zijn hier dan ook te winnen tot de laatste deelnemer is gefinisht.

De sportieve outdooractiviteiten- en teambuildingsspecialist Morten Eschweiler zorgt dat hier alles op rolletjes loopt. Hij hoort ook tot de founding members, de groep die TexelPoints sinds de opstart een warm hart toedraagt en TexelPoints mede financieel mogelijk hebben gemaakt. “Een fantastisch initiatief. Elke Texelse ondernemer verdient een plek binnen deze app.”

De TexelPoints Paasroadshow heeft dan zijn einde gehaald maar eigenlijk begint Texelpoints dan pas echt. Iedereen kan meedoen Texelaar en gast en meer Texel ontdekken met TexelPoints.

Alle bezochte bedrijven zijn al fan en deelnemer aan TexelPoints vanaf het eerste uur. Hier kun je dus ook na het paasweekend uitleg krijgen over de app en je virtuele portemonnee vullen met nieuwe TexelPoints.

En als bedrijven willen deelnemen aan TexelPoints?
Dan kunnen ze contact opnemen met TexelPoints via info@TexelPoints.com of kijken op www.TexelPoints.com